Bibliotekskort och pinkod

Mer info
Mer info

 1. Skapa ditt bibliotekskort

Studerande med Tuudo-appen (Vasa universitet och Novia)

Som studerande vid Vasa universitet och Novia hittar du ditt bibliotekskort i appen Tuudo. Ladda ner appen, logga in och skapa ditt bibliotekskort i appen. Om du har ett bibliotekskort från tidigare så hittar Tuudo kortet automatiskt. Vid behov kan du även lägga till kortet manuellt med bibliotekskortets nummer och pinkod. Kom ihåg att skapa en pinkod till ditt bibliotekskort och koppla kortet till ditt konto i Finna (se punkt 2 och 3).

Tuudo har tillsvidare inte tagits i bruk på VAMK.

Övriga studerande och personal vid Vasa universitet, Novia och VAMK samt övriga HAKA-användare

Skapa först ett bibliotekskort med bibliotekskortsblanketten. Logga in via HAKA-identifieringen med användarnamnet och lösenordet till din högskola.


Bibliotekskortsblankett

 

När du har fyllt i alla uppgifter skapar systemet automatiskt ett bibliotekskort till dig. Fortsätt sedan genom att skapa en pinkod och koppla ditt kort till ditt konto i Finna (se punkt 2 och 3).

Övriga användare

Du kan fylla i bibliotekskortsblanketten även utan att logga in. I detta fall ska du komma till bibliotekets servicepunkt och styrka din identitet. Detta kan du göra tidigast 3 dagar efter att du fyllt i blanketten. När du har fått ditt bibliotekskort ska du skapa en pinkod.

 

2. Skapa en pinkod till ditt bibliotekskort

Du behöver pinkoden exempelvis när du ska låna i biblioteket.


SKAPA NY PINKOD

 

Fyll i bibliotekskortets nummer och den e-postadress som sparats i bibliotekssystemet. När du har fyllt i uppgifterna får du en länk för att ställa in din pinkod. Klicka på länken och ställ in en femsiffrig pinkod. Pinkoden ska bestå av 5 siffror, inga bokstäver.

I fortsättningen kan pinkoden bytas i söktjänsten Finna. Logga in till ditt konto och byt koden under min profil.

 

3. Anslut ditt bibliotekskort till Finna

Logga in till din högskolas Finna med HAKA-användarnamn och lösenord.


VASA UNIVERSITETS FINNA

VASA YRKESHÖGSKOLAS FINNA

YRKESHÖGSKOLAN NOVIAS FINNA

 

Koppla bibliotekskortet till ditt Finnakonto med kortets nummer och pinkod. I fortsättningen räcker det med att du loggar in med HAKA-inloggning till Finna. Du ser också uppgifter kopplade till ditt bibliotekskort såsom lån och reserveringar.

 

4. Kortet är klart

Kortet är personligt och du är alltid ansvarig för det material som lånats med det.

Välkommen att använda biblioteket! Om du har frågor, kontakta loans@tritonia.fi.

© Tritonia 2014-2023