Tritonian vuosikertomus 2023

Tiedekirjasto Tritonia - Vuosikertomus 2023

The Tritonia library building

Tietoa, tiloja ja osaamista yhteistyön kautta: johtajan katsaus

 

Vuosi 2023 oli tiedekirjasto Tritonian ensimmäinen kokonainen toimintavuosi uudistetussa valoisassa ja modernissa kirjastorakennuksessa Wolffintie 34:ssä. Kirjaston  sijainti keskellä Palosaaren kampusta vakiinnutti kirjaston entistä lähemmäksi myös VAMKia ja Noviaa. Vuoden aikana tiloja vielä viimeisteltiin, hankittiin mm. Lisää kaarevia näyttöjä opiskeilijoiden toiveesta ja syksyllä kirjaston kulkuavainkäytäntöjä  muokattiin siten, että kirjasto oli opiskelijoiden käytettävissä kulkuavaimella joka päivä klo 6–24. Kampuksen remontti jatkui muiden rakennusten osalta, mikä näkyi kirjastossa tilojen korkena käyttöasteena ja opiskelijoiden työskentelytilojen suurena kysyntänä. Avoimen tieteen ja TKI:n palvelujen kehittäminen tiivistyi korkeakoulujen kanssa erityisesti julkaisu- ja datanhallinnan palvelujen osalta ja työ jatkuu.

ChatGPT ja muut tekoälysovellukset  saivat paljon huomiota  korkeakouluissa  ja niiden käyttöä  pohdittiin myös kirjastossa tietoaineistojen käyttöehtojen ja tiedonhaun näkökulmasta.  Kirjastolaiset osallistuivat myös aiheeseen liittyviin koulutuksiin.

Kirjaston henkilökunta  oli aktiivisesti mukana Vaasan yliopiston strategiaprosessissa yhdessä muiden yliopiston erillis- ja palveluyksiköiden kanssa. Laadimme kirjastolle uuden strategian, joka sisältää  myös palveluroolimme kolmelle korkeakoululle. Kaikkien  sopimuskorkeakoulujemme tulevaisuuden tavoitteet ovat samansuuntaiset: niissä tähdätään erityisesti kv-opiskelijoiden lukumäärän kasvattamiseen.  Tavoitteena oleva voimakas opiskelijamäärien kasvu edellyttää  kirjastopalveluilta jatkuvaa kehittämistä ja myös digitalisaation täyttä hyödyntämistä. Loppuvuodesta pohdimmekin, miten vastaamme parhaiten tulevaisuuden haasteisiin. Tunnistimme erityisesti teknologisen osaamisen vahvistamisen tarpeen ja otimme sen lisäämisen tulevaisuuden tavoitteeksi.

 

Vuosi 2023 lukuina

Vuosi 2023 lukuina: Budjetti 3,4 M €, Tuotettua opintopistettä 1 806, chat-yhteydenottoa 299, IL-opetukseen osallistunutta 5 566, Libguides-opasta 95, Ohjausta 157, Lainaa ja uusintaa 130 389, Uutta asiakasta 2961, Henkilökuntaa 29, kävijää 87 585, Finna-Hakuja 975 018, Tietokantaa 185, Verkko-kirjaa 972 981, Painettua kirjaa 121 557

Paikallis- ja verkkopalvelut

Valoisaa viihtyisyyttä keskellä Palosaaren kampusta

Ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi kirjaston uudessa tilassa näytti, että kirjaston suunnitellut toiminnot, palvelut ja tilat toimivat erittäin hyvin. Kuunnettiin herkästi opiskelijoiden ja kehysorganisaatioiden näkemyksiä ja toiveita. Lisättiin opiskelijoiden pyynnöstä kaarevien näyttöjen määrää kirjaston hiljaisessa lukusalissa. Kesällä supistettiin kulkuavaimilla tapahtuva kirjaston käyttö aukioloaikojen ulkopuolella niin, että opiskelijoiden turvallisuus ja tilojen väärinkäyttömahdollisuudet vähenivät.

Uudistettu Finna-hakuportaali kullekin korkeakoululle

Tritonian Finna-näkymät uusittiin kesällä 2023. Otettiin käyttöön uusi kirjastoaineistojen ja artikkelihaun yhdistetty haku ja luovuttiin erillisistä hakuvälilehdistä. Samalla päivitettiin korkeakoulujemme Finna-näkymien ulkoasua ja luovuttiin Tritonian yhteisestä näkymästä.

Tritonia Allegron kymmenes toimintavuosi Pietarsaaressa

Tritonia Allegro Pietarsaaressa  palveli  sovitulla toimintamallilla Yrkeshögskolan Novian ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteisenä kirjastona. Allegron itsepalvelulainausautomaatti ja kuittitulostin uusittiin marraskuussa. Koulutukset Novian opiskelijoille hoidettiin Vaasasta. Allegro täytti kymmenen vuotta.

 

Kokoelmapalvelut

Monipuoliset digitaaliset aineistot palvelivat 24/7

Vuonna 2023 uusittiin Tritonian kokoelmaperiaatteet, joissa selkeytettiin kokoelmien roolia ja hankinnan periaatteita uudessa kirjastossa.

Aineistot hankitaan edelleen ensisijaisesti digitaalisessa muodossa. Hankinnat tehdään keskitetysti kansallisen FinELib-konsortion kautta tai suorina tilauksina kustantajilta ja välittäjiltä. Lisenssisopimukset ovat organisaatiokohtaisia, joten Tritonian korkeakoulujen e-aineistojen kokoelmat ovat keskenään erilaiset. Lisensoidut verkkoaineistot ovat käytettävissä sopimuksen tehneen korkeakoulun verkossa sekä pääosin myös paikalliskäyttönä Tritonian tiloissa sopimusehtojen mukaisesti.

Vuoden 2023 aikana Tritonian korkeakoulujen digitaalisten aineistojen tarjonta täydentyi muutamilla uusilla tilauksilla: esimerkiksi Vaasan yliopisto siirtyi käyttämään sähköisiä standardeja SFS Online -palvelun kautta, otti käyttöön SAGE Catalyst e-kirjapaketin sekä laajensi e-lehtivalikoimaansa EBSCOn Business Source Ultimate -tietokannan sisällöillä. Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto liittyivät mukaan myös Tutkain-sopimuksen jatkokaudelle. Sopimus antaa korkeakoulujen henkilökunnalle ja opiskelijoille mahdollisuuden hyödyntää tutkimuskäytössä Kansalliskirjaston digitoimien kotimaisten sanoma- ja aikakauslehtien vuosina 1930–2021 julkaistuja vuosikertoja. Digitaalisten aineistojen määrä jatkoi kasvuaan myös jo pidempään käytössä olleiden aineistojen myötä – esimerkiksi useimpien e-kirjapakettien sisältö päivittyy jatkuvasti uusilla nimekkeillä.

Vuonna 2023 koekäytettiin sekä tietoaineistoja että niiden löydettävyyttä helpottavia palveluja. Aineistojen käytön tueksi järjestettiin joko kirjaston omia tai palveluntarjoajien koulutustilaisuuksia sekä lisättiin digitaalisista aineistoista kertovia tiedotteita ja opasteita kirjastotiloihin. E-kirjojen hankintaa monipuolistettiin loppuvuoden aikana lisäämällä käyttöön asiakaslähtöisiä hankintamalleja.

 

 Kirjahyllyt ja opiskelijat kirjastossa

 

 
Kokoelmat | Samlingar 2024
Infogram

 

Koulutuspalvelut

Koulutus opiskelijoille

Tritonia vastaa korkeakoulujen tieteellisen tiedonhankinnan opetuksesta ja ohjauksesta. Vuonna 2023 tiedonhankinnan opetusta jatkettiin sekä kasvokkain että etänä. Myös tiedonhaun ohjaukset pidettiin sekä lähi- että etätapaamisina. 

 

Tavoite tieteellisen tiedonhankinnan opetuksessa ja ohjauksessa on edistää opiskelijoiden digitaalista osaamista, informaatiolukutaitoa ja lähdekritiikkiä, jotka vahvasti tukevat opiskeluja ja myöhemmin työelämässä toimimista.

  
Tritonia tukee korkeakouluopiskelua kaikissa opiskeluvaiheissa (perus-, aine- ja jatko-opinnot) joko itsenäisinä tiedonhaun kursseina, integroituna muuhun opetukseen tai omina luentoina. Tiedonhaun opetuksen rinnalla kirjasto antaa tiedonhaun ohjausta ja tutkimustaitojen tukea esimerkiksi chat- ja tikettipalvelun kautta. Kirjaston kursseille osallistui vuoden 2023 aikana 5566 opiskelijaa, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi opiskelijoiden opinnäytetyöprosessia tuettiin opinnäytetyöpajoilla sekä Vaasan yliopistolla että Vaasan ammattikorkeakoululla.

 

 
Opetus 2023
Infogram

 

Kirjasto vastaa myös Vaasan yliopiston Tutkijakoulun Open Science -kurssista, joka on osa TOFO4064 Tutkijan työ ja taidot -kokonaisuutta (4 op). Kurssilla opetetaan avoimen tieteen tärkeyttä tutkimuksessa.

Novian opiskelijoille Vaasassa ja Pietarsaaressa järjestettiin räätälöityä tiedonhankinnan opetusta ruotsiksi ja englanniksi opintojen eri vaiheissa yhteistyössä koulutusten kanssa. Opetuksen laajuus vaihtelee kurssisuunnitelmien ja tarpeiden mukaan. Luentoja järjestettiin myös avoimen ammattikorkeakoulun kursseilla.

Koulutus korkeakoulujen henkilökunnalle ja tutkijoille

Henkilöstön lyhytkursseja toteutettiin pääasiassa etäkoulutuksena. Kirjasto järjesti koulutuksia muun muassa avoimesta tieteestä, datanhallinnasta, DMPTuuli-työkalun käytöstä, datan avoimuudesta ja avointen aineistojen uudelleenkäytöstä, viitteidenhallintaohjelmista, e-aineistojen käytöstä, Finna- hakupalvelusta sekä Justus-julkaisutietojen tallennuspalvelusta. Kirjasto järjesti lokakuun Open Access Week –teemaviikon aikana lyhytkurssia avoimen julkaisemisen ja avointen oppimateriaalien ja avoimen datan aihepiireistä.

 

Julkaisu- ja tutkijapalvelut

Julkaisu- ja julkaisuarkistopalvelut sekä tutkimuksen tuen palvelut

Tritonian vastuualueisiin kuuluu aktiivinen rooli korkeakoulujemme julkaisu- ja julkaisuarkistopalveluissa sekä tutkimuksen tukipalveluissa. Tritonia osallistuu näiden palveluiden kehittämiseen ja tarjoaa asiantuntemustaan tutkimusyhteisön tueksi. Julkaisupalvelumme on suunniteltu vastaamaan korkeakoulujemme tarpeita, ja niiden laajuus ja sisältö määräytyvät sekä korkeakoulujen tarpeiden mukaan että mistä on sovittu yhteisessä palvelusopimuksessa.

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kentän nopea kehitys on jatkunut ja kirjastolla on aktiivinen rooli avoimuuden edistämisessä korkeakouluissamme. Kirjaston johtaja toimi Vaasan yliopiston avoimen tieteen ohjausryhmän puheenjohtajana. Kirjaston asiantuntijat osallistuivat VAMKin julkaisutoimikunnan sekä VAMKin avoimen tieteen ja tutkimuksen (ATT) työryhmän työskentelyyn. Vuoden 2023 aikana kehitystarpeissa korostuivat esimerkiksi oppimateriaalien ja opinnäytetöiden avoimuuden teemat, joiden edistämisessä kirjastolla on ollut iso rooli. Kirjasto seuraa avoimen tieteen kehitystä osallistumalla kansallisiin työryhmiin muun muassa julkaisujen, datan ja oppimisen avoimuuteen liittyen. Kirjastolla oli edustajat myös mm. DMPTuuli-konsortion kokouksissa ja tapahtumissa sekä Julkaisuarkistopalveluiden ja Finn-ARMAn datakoulutusten asiantuntijaryhmän toiminnassa.

Datanhallinnan palveluiden kehittämistä on jatkettu Vaasan yliopiston osalta yhteistyössä tutkimuksen palveluiden ja tietohallinnon kanssa ja Vaasan ammattikorkeakoulun osalta ATT-ryhmän kautta. Alkuvuodesta Vaasan yliopistolla 2023 toteutettiin datakartoitus, jossa kerättiin tietoa olemassa olevista aineistoista sekä palvelutarpeista. Sen seurauksena mm. tutkimusryhmille alettiin järjestämään kohdennettua täsmäkoulutusta ja tutkimuksen palveluista laadittiin tutkimushankkeen elinkaaren vaiheisiin palveluopas. Kaikkien korkeakoulujen tutkijoille on tarjottu tukea heidän datanhallinta-asioissaan esimerkiksi DMP-ohjauksen muodossa ja myös tutkimusinfrastruktuurien datanhallintaan on kiinnitetty entistä enemmän huomiota.

Vuonna 2023 Vaasan yliopiston Osuva-julkaisuarkistoon tallennettiin 476 kandidaatintutkielmaa, 556 pro gradu -tutkielmaa ja diplomityötä, joista 491 kappaletta avoimesti saatavilla olevaan kokoelmaan. Väitöskirjoja julkaistiin sähköisenä Osuvassa 27 kappaletta. Haka-kirjautumisen muuttuminen aiheutti lisäohjauksen tarvetta.

 

Vaasan yliopiston naulaustaulu Tritoniassa

 

Vaasan yliopiston naulaustaulu siirrettiin kampusuudistuksen takia tilapäisesti Tritoniaan.

Vaasan yliopiston julkaisutoimintaa kehitettiin vuonna 2023. Opiskelijoille suunnatuista julkaisuista tuotettiin Tritoniassa perinteisen PDF-tiedoston lisäksi myös EPUB-muotoinen julkaisu. Näitä sähkökirjoja olivat hallinnon ja viestinnän alojen pääsykoemateriaalit Julkinen toiminta murroksessa: Tampereen ja Vaasan yliopistojen hallintotieteiden valintakoeteos 2023 ja Digitalisoituva viestintä muuttuvassa maailmassa sekä Osuvan kaikkien aikojen luetuimman julkaisun uudistettu painos Mikä kirjallisuuskatsaus? Johdatus kirjallisuuskatsauksen tyyppeihin ja joihinkin hallintotieteellisiin sovelluksiin.

 

Tritoniassa taitettujen julkaisujen määrät pylväsdiagrammina. Diagrammi osoittaa Energiaa-lehden kasvun jatkuvan ja muiden pysyttelevän melko samoissa lukemissa. Luvut kerrottu tarkemmin tekstissä.

Yhteensä julkaisupalveluissa taitettiin Vaasan yliopistolle 38 julkaisua, joista edellä mainittujen väitöskirjojen ja opiskelijoille suunnattujen julkaisujen lisäksi oli yksi juhlakirja sekä 7 muuta raporttia.

Vaasan ammattikorkeakoululle taitettiin kolme Theseuksessa ilmestynyttä julkaisua ja 183 lyhyempää Energiaa-lehdessä ilmestynyttä blogi- tai artikkelitekstiä.

Vuosien 2010–2023 julkaisujen ajantasaista ja takautuvaa rinnakkaistallennusta Osuvaan jatkettiin. Rinnakkaistallennuksia tehtiin 581 kappaletta, joista artikkeleita oli 577 ja kirjoja 4.

FinELibin kautta solmitut tiedelehtisopimukset sisältävät nykyisin Open Access –etuja, joita kirjastossa hallinnoitiin ja tarjottiin neuvontaa ja opastusta APC- ja BPC-maksuista korkeakoulujen henkilökunnalle.

Vaasan yliopiston Tutkimuksen palvelujen ja kirjaston yhteistyö jatkui SoleCRIS+ -tutkimustietojärjestelmän käyttöönotossa, ylläpidossa ja kehittämisessä.

Vaasan ammattikorkeakoulussa julkaisutietojen ilmoittaminen ja julkaisutiedonkeruuprosessi tapahtuu Justus -julkaisutietojen tallennuspalvelun kautta. Justuksen pääkäyttäjävastuu on kirjastossa. Pääkäyttäjä osallistuu kansallisiin Virta-julkaisutietopalvelun, Julkaisutiedonkeruun yhteistyöryhmän sekä Justus-yhteyshenkilöverkoston toimintaan ja koulutuksiin.  Vuonna 2023 valmisteltiin attribuuttipohjaiseen tietomalliin siirtymistä. Uusi tietomalli otettiin käyttöön vuodenvaihteessa 2023/2024. Kehittämistyö ja testaus liittyen Justus lisäosaan tutkimusaineistotietojen tallennuspalvelusta jatkui.

Justus palvelusta järjestettiin VAMKin henkilökunnalle koulutuksia sekä laadittiin oppaita ja ohjeistuksia. Vuonna 2023 Justukseen tallennettiin yhteensä 290 julkaisua. Näistä suurelle yleisölle suunnattuja E-luokan julkaisuja oli 247 kpl ja ammattiyhteisölle suunnattuja D-julkaisuja 34 kpl. Kirjasto huolehtii julkaisutietojen tarkistuksesta ja hyväksymisestä OKM:n julkaisutiedonkeruun käsikirjan mukaisesti.  

Kirjasto huolehtii sekä VAMKin että Novian opinnäytetöiden metatietojen tarkistuksesta ja töiden julkaisemisesta Theseukseen. Vuonna 2023 Theseus-julkaisuarkistoon tallennettiin VAMKin opinnäytteitä 488 kpl. Näistä 407 tallennettiin avoimeen kokoelmaan, 81 käyttörajattuun. Vuonna 2020 aloitettua rinnakkaistallennusta Theseus-julkaisuarkistoon jatkettiin A–D –julkaisujen osalta.

Theseus-julkaisuarkistoon tallennettiin 695 Novian opinnäytetyötä, joista avoimeen kokoelmaan tallennettiin 651 AMK-opinnäytetyötä ja käyttörajattuun kokoelmaan tallennettiin 44 opinnäytetyötä. 

Kirjaston oleskelupaikkoja

Henkilöstö ja talous

Toimivat työtilat ja motivoitunut henkilökunta

Henkilökunta pitää uusia tiloja viihtyisinä ja omat henkilökohtaiset työpisteet ovat kirjastotyössä erityinen ilon aihe, mikä edesauttaa tuloksellisuutta. Syksyllä 2023 toteutettiin kirjastossa työterveyshuollon lakisääteinen työpaikkaselvitys, jonka tuloksena työtilojen ergonomiaa parannettiin: Henkilökunnan toiveesta työfysioterapeutti tarkisti henkilökunnan työpisteiden ergonomiaa ja tarkistuksessa havaitut puutteet korjattiin, esim. kaikille tarvitseville tilattiin uudet työtuolit ja uusia näyttöjä. 

Hybridityö on vakiintunut työmalli Tritonian henkilökunnalle. Osalla kirjaston henkilökunnasta työtehtävät ovat kuitenkin kirjastossa paikan päällä tehtäviä esim. kokoelmien järjestely- tai kiinteistöön liittyviä tehtäviä.  Kokouksia järjestettiin kampusalueella tai etänä.

Henkilökunta osallistui useisiin koulutuksiin vuoden aikana. Henkilöstökoulutusten määrä työtunteina vuonna 2023 oli 771 tuntia. Koulutuksista 84 % olivat etäkoulutuksia ja 16 % paikan päällä olevia koulutuksia.

Tritonian henkilökunnalle järjestettiin mielenkiintoinen opintoretki Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskukseen 9.6.2023. Tutustuimme kirjaston toimintaan ja benchmarkattiin heidän toimintatapojaan. Matka oli antoisa osallistujille.

Henkilökunnan määrä oli 29 henkilöä 31.12.2023. Pitkään määräaikaisena ollut tietoasiantuntijatehtävä saatiin toistaiseksi voimassa olevaksi tehtäväksi 1.1.2023. Yksi henkilö irtisanoutui v. 2023 ja tehtävän rekrytointi siirtyi vuodelle 2024.

 

Henkilökunta lukuina (31.12.2023)

Henkilöstön määrä:   29 henkilöä (Tritonia ja Tritonia Allegro)
Henkilökunnan keski-ikä: 52,4 vuotta
Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde:    28 henkilöllä
Määräaikainen työsuhde: 1 henkilö (äitiysloma/hoitovapaasijaisuus)
Osa-aikatyötä tekeviä: 3 henkilöä
Eläkkeelle siirtyminen: 1 henkilö
Työsuhde päättyi: 1 henkilö (palvelupäällikkö)


Henkilötyövuodet 2021-2023

Korkeakoulu 2021 2022 2023
Vaasan yliopisto 27,8 29 28,2
Novia 0,6 0,6 0,6
Yhteensä 28,3 29,6 28,8

 

Talous vuosi 2023

Tritonian budjettirahoituksen tuotot olivat yhteensä 3.427.904 €. Henkilöstökulut ja muut kulut olivat yhteensä 3.404.520 €. Menojen jakauman näet alla olevasta ympyrädiagrammista.

 

Menojen jakauma vuosi 2023; palkkamenot 42 %, tietoaineistot 24 %, tilavuokrat 22 %, tietotekniikka ja tietoliikennekulut 5 %, tilauskustannukset (SSV) 2 %, muut aineet, tarvikkeet, tavarat ja poistot 1 %, muut palvelut 2 %, muut kulut 2 %

 

 

Tritonia kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä

Tritonialla on monipuoliset yhteistyöverkostot, joiden merkitys on vuosi vuodelta lisääntynyt. Vuonna 2023 Tritonia toimi aktiivisesti alan kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.  Kansallisessa yhteistyössä tärkeimmät sidosryhmät olivat FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto ja AMKIT-konsortio sekä avoimen tieteen koordinaatio, Koha-yhteenliittymä, julkaisuarkistojen kansallinen yhteistyöryhmä sekä STKS ja FSBF. Kirjaston edustaja toimi puheenjohtajana STKS:n hallituksessa ja julkaisuarkistojen kansallisessa yhteistyöryhmässä. Alueellisesti kirjaston henkilökunta osallistui myös AKEpampaksen koulutustoimintaan. Kirjasto on jäsenenä kansainvälisissä alan verkostoissa, kuten NUAS, LIBER, IFLA ja IATUL. Kirjaston henkilökunnan jäseniä osallistui kansainvälisiin etä- ja lähikonferensseihin vuoden aikana.

 

Osallistuminen kirjastoalan kansallisiin toimielimiin 2023 

AMKIT-konsortion kirjastoyhteistyö

Anne Lehto; varaedustajat Mari Mäkynen ja Gun Vestman
 

AMKIT pedagogiikkaryhmä

Heidi Troberg  
 

Finlands svenska biblioteksförening, styrelsen

Gun Vestman 
 

FUN Suomen yliopistokirjastojen verkosto

Anne Lehto
 

Julkaisuarkistopalveluiden asiantuntijaryhmä, puheenjohtaja

Merja Kallio

Musiikkioppilaitoskirjastolaiset -työryhmä

Tina Hagnäs-Dubloo 
 

Opinnäytetöiden avoimen saatavuuden osalinjausta luonnosteleva työryhmä (FUNin edustaja)

Merja Kallio
 

Suomen tieteellisen kirjastoseuran hallitus, puheenjohtaja

Anne Lehto 
 

Suomen tieteellinen kirjastoseura, informaatiolukutaitotyöryhmä

Pia-Maria Niemitalo 
 

Suomen tieteellinen kirjastoseura, asiakaspalvelutyöryhmä

Kirsti Mustalahti (26.11.2023 asti)
 

Tieteellisten kirjastojen Koha-yhteenliittymän asiantuntijaryhmä

Christian Nelson 

Tieteellisten kirjastojen Koha-yhteenliittymän ohjausryhmä

Anne Lehto 
 

Varastokirjaston johtokunta

Anne Lehto

Kv-toiminta

Ryhmät: 

NUAS Library Group: Anne Lehto

 

Konferenssiesitykset

FSBF 2023-esitys: Troberg, H. (2023). Att vara där användarna är.

ECIL 2023 –esitys: Niemitalo, P-M. & Troberg, H. (2023). Innovative Information Literacy Support for Academic Students – We Got their Backs

 

Tritonian henkilökunnan julkaisut

Lehtisalo, A., Asmi, A., Troberg, H., Parland-von Essen, J., Hakala, J., Laine, K., Söderholm, M., Vuorinen, M., Virtanen, M., Salminen, N-M., Nygren, P., Huuskonen, S., Sipponen, S., Lindholm,T., Mäkinen, T., Taskinen, T., Rosti, T., Alaterä, T., Pääkkönen, T. & Hanna Koivula. (2023). Improve the quality and impact of your research through data management - A guide for making your data FAIR. Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.8012377

Luokkanen, S. & Lehto, A.  (2023). Yhdessä kohti sujuvaa hybridityöskentelyä ja digitaalisia järjestelmiä: STKS:n toiminta vuonna 2022. Signum, 56(1), 4–7. https://doi.org/10.25033/sig.128664

Parikka, S. & Lehto, A. (2023). Pohjoismaista yliopistokirjastoyhteistyötä: NUAS Library Group. Signum, 56(2), 9–12. https://doi.org/10.25033/sig.130961

Vestman, G. (2023).  Upptäck Finnas många skepnader. Bibban, 1, 20–22.  https://fsbf.fi/sv/start/article-138230-87497-upptack-finnas-manga-skepnader

 

Tritonian toimielimet

Tritonian johtoryhmä 2023

Anne Lehto, Tritonian johtaja

Anne Koiranen, palvelupäällikkö, tietoaineistot ja sisäiset palvelut

Kirsti Mustalahti, palvelupäällikkö, paikallis- ja verkkopalvelut (26.11.2023 saakka)

Heidi Troberg, palvelupäällikkö, koulutuksen ja tutkimuksen tuki

Mikael Björkqvist, vahtimestari, henkilökunnan edustaja

Essi Turunen, tietoasiantuntija, henkilökunnan edustajan varajäsen

Johtoryhmän pysyvät asiantuntijat:

Christian Nelson, tietoasiantuntija

Mari Mäkynen, tietoasiantuntija

Gun Vestman, tietoasiantuntija 

 

Tritonian ohjausryhmä 2023

Vaasan ammattikorkeakoulu

  • Koulutusjohtaja Sanna Eronen
  • Hallinto- ja talousjohtaja Piia Kujala

Yrkeshögskolan Novia

  • Förvaltnings- och personaldirektör Ulrica Karp (9/2023-); Förvaltnings- och personaldirektör Kjell Heir (-5/2023)
  • Chef för studerandeservice Thomas Böckelman

Vaasan yliopisto

  • Opiskelun palveluiden päällikkö Sanna Kotajärvi-Söderholm
  • Johtaja Samu Leskinen

Tiedekirjasto Tritonia

  • Kirjaston johtaja Anne Lehto (kokoonkutsuja, pj.)
  • Palvelupäällikkö, tietoaineistot ja sisäiset palvelut, Anne Koiranen (siht.)

Tritonian lasillinen laajennusosa ilta-auringossa, näkymä sisäpihasta.

 

© Tritonia 2014-2024