Vaasa Pietarsaari
Vaasa

Yhteystiedot

Asiakas-
palvelu
loans@uwasa.fi

029 449 8258
(ma-pe 12-16)

Tieto-
palvelu
Chat (näkyy sivun alareunassa, kun palvelu on käytössä)
infoservice@uwasa.fi
Kauko-
palvelu
ill@uwasa.fi
Vahti-
mestarit
tritonia.custodians@uwasa.fi
029 449 8250
Käynti-
osoite
Wolffintie 34
65200 Vaasa
Posti-
osoite
PL 331
65101 Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
8:00
18:00
Ti
8:00
18:00
Ke
8:00
18:00
To
8:00
18:00
Pe
8:00
18:00
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
To 29.02 8:00 - 18:00
Seuraava
Pe 01.03 8:00 - 18:00
Asiakaspalvelu: 
ma-pe 11-17

 

Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Kirjastossa on 6 varattavaa ryhmätyöhuonetta.

Varaa ryhmätyötila

Yhteystiedot

Asiakas-
palvelu
tritonia.allegro@novia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
To 29.02 Suljettu
Seuraava
Ma 04.03 9:00 - 16:00
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset123456789 Uutisarkisto

Etävarastonoutoja ei tehdä viikolla 9

Etävarastorakennuksessa tehtävät korjaustyöt vaikuttavat etävarastonoutoihin hiihtolomaviikolla (viikko 9) 26.2.–3.3. Emme pääse noutamaan varattuja kirjoja ja opinnäytteitä, jotka sijaitsevat etävarastossa. Etävarastonoutoja päästään tekemään jälleen viikolla 10. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Haemme tietoasiantuntijaa (digitaaliset järjestelmät)

Haemme tietoasiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Tietoasiantuntijan keskeisenä tehtävänä on vastata Tiedekirjasto Tritonian digitaalisten palvelujen kehittämisestä ja koordinoinnista.

Lisää tietoa: Haemme tietoasiantuntijaa (digitaaliset järjestelmät)

Uutta e-aineistoa Vaasan yliopistolle

Vaasan yliopistolle on hankittu vuodeksi 2024 EBSCOn Business Source Ultimate -tietokanta, joka korvaa vuodenvaihteeseen saakka käytössä olleen Business Source Premierin. Business Source Ultimate sisältää kokotekstinä lähes 3500 tieteellistä ja ammatillista lehteä ja lisäksi yritystietoa, raportteja, analyysejä, videomateriaalia ym. Tilaus sisältää myös aiempaa laajemmat oikeudet Harvard Business Review -lehden käyttöön. Katso täältä tarkempi esittely tietokannan sisällöstä

Business Source Ultimateen pääsee Vaasan yliopiston Finnan kautta sekä kampuksella että etänä.

Loppuvuoden 2023 aikana on avattu käyttöön valikoima eri alojen e-kirjoja, yhteensä n. 4000 nimekettä. Kirjat on hankittu asiakaslähtöisillä hankintamalleilla, joissa käyttäjät ovat mukana kirjojen valinnassa siten, että käytetyimmät nimekkeet jäävät kokoelmiin pysyvästi. Kirjat eivät erotu kirjaston muusta e-kirjakokoelmasta. Ne ovat tarjolla sekä Finnan kautta että e-kirjapalvelujen omissa käyttöliittymissä Ebscon alustalla, Elsevierin ScienceDirectissa sekä Emeraldin sivustolla.

CINAHL Ultimate – uusi laajempi hoitotyön tietokanta VAMKille

VAMKilla käytössä olleen hoitotyön tietokannan CINAHL Completen tilaus on päivitetty laajempaan CINAHL Ultimateen tälle vuodelle. CINAHL Ultimate on EBSCOn hoitoalan tietokannoista laajin, ja sisältää kokotekstinä yli 1600 tieteellistä ja ammatillista lehteä sekä muita julkaisuja. Katso täältä tarkempi esittely tietokannan sisällöstä.

 

CINAHL Ultimateen pääsee VAMKin Finnan kautta sekä kampuksella että etänä. Tietokannan sisältämää aineistoa voi etsiä joko sen omassa käyttöliittymässä tai VAMKin Finnassa.

FinELib: Uusia sopimuksia näköpiirissä

Neuvottelut jatkuvat ja monet tiedelehdet ovat luettavissa myös alkuvuonna 2024, kun sopimuksia viimeistellään.

FinELib on päässyt eteenpäin neuvotteluissa tiedelehtikustantajien kanssa, ja neuvottelut ovat jatkuneet vuodenvaihteen yli. Kustantajista Elsevier, EmeraldIEEE, Oxford University PressRoyal Society of Chemistry ja Springer Nature ovat lupautuneet pitämään nykyisten tilaajaorganisaatioiden pääsyn aineistoihin auki. Käyttäjät pääsevät siis yhä lukemaan näiden kustantajien lehtiä, vaikka uusi sopimus ei ole vielä valmiina.

Maksuttoman avoimen julkaisemisen osalta tilanne vaihtelee kustantajittain. Voit tarkistaa tilanteen kunkin aineiston avoimen julkaisemisen ohjeista.

Sopimusten solmiminen kustantajien kanssa edellyttää sitä, että FinELibin hankintaperiaatteet ja muut tavoitteet toteutuvat. FinELib tiedottaa toteutuneista uusista sopimuksista sitä mukaa kun neuvotteluita saadaan valmiiksi.Lue koko uutinen FinELibin sivustolla 

Hakupalvelu Tritonia-Finna on uudistunut

Tritonia-Finnan Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian näkymät ovat uudistuneet. Ulkoasu on päivitetty ja samalla perushaun eri välilehdet yhdistetty. Kaikki aineistot löytyvät samalla haulla (kirjat, lehdet, tietokannat ja artikkelit). Eri aineistotyyppien ja lähteiden hakutuloksia voi valita käyttämällä haun rajaustoimintoja.

Muutoksessa Tritonian ulkopuolisille asiakkaille tarkoitettu sininen Finna-näkymä on poistunut käytöstä. Jatkossa voit käyttää korkeakoulukohtaisia näkymiä.

Tritonia-Finna | Vaasan yliopisto

Tritonia-Finna | VAMK

Tritonia-Finna | Novia

 

 

 

Kirjaston tilat käytettävissä klo 6-24

Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia kulkuavain, jolla tiedekirjasto Tritonian tiloja voi käyttää myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella ma – su klo 6-24. Tiloista täytyy poistua viimeistään klo 24.

Lue lisää kulkuavaimesta täältä.

Tritonian uudet sähköpostiosoitteet

Kaikki Tiedekirjasto Tritonian sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet @uwasa.fi -päätteisiksi, esimerkiksi:

 

Asiakaspalvelu: loans@uwasa.fi

Tietopalvelu: infoservice@uwasa.fi

 

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@uwasa.fi

 

 

Virtuaalinen kirjastokierros

Tritonia on ollut uusissa tiloissa syksystä 2022 lähtien. Lyhyellä esittelyvideolla voit nyt tutustua uuteen kirjastoon. Tervetuloa meille! https://www.youtube.com/watch?v=rm3qjgWQaO0

Lue lisää kirjastosta verkkosivuiltamme ja tästä Libguide-oppaasta: Uudelle asiakkaalle

Lue koko uutinen
Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla tietoaineisto- ja ohjauspalveluja suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2024

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Vaasa

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku